Skip to main content

LOBAS® SOLAR tåler en skikkelig storm

Publisert dato: 13.9.2023

LOBAS SOLAR

Lofoten

sterke vindkrefter

 

Nesten ytterst i havgapet i Lofoten ligger vakre Flakstad. Her har kommunen nylig bygget ny, spennende barne- og ungdomsskole der de ønsket solceller på taket. Utfordrende lokale forhold med sterke vindkrefter gjorde at vår løsning med baseplater festet i undertaket, dimensjonert ut fra SINTEFs beregninger, ble det foretrukne alternativet på festemateriellet. 

 

Bjørnar Lind AS stod for solcellemontasjen høsten 2022, og gjennom året som har gått har anlegget fått prøvd seg i all slags vær. Under stormen i februar 2023, som påførte mange eiendommer i Lofoten betydelige skader, ble det uoffiselt målt kast på 55 m/s i Flakstad. Vi er stolte over å kunne vise til at solcelleanlegget stod like fint etter uværet som før, et tegn på kvalitet både i innfestemateriellet fra LOBAS® SOLAR og montasjearbeidet til Bjørnar Lind AS.

 

På prosjektet er det også valgt integrert fallsikring fra LOBAS®, som både sikrer trygghet i arbeider på taket og muliggjør at man kan utnytte mer av takflatene til solceller. 

 

 

Har du et flatt tak som ligger værhardt til og er usikker på om du kan legge solceller; sjekk ut vår baseplateløsning som gir deg trygghet for at festemateriellet holder – også når vinterstormene slår til!