Skip to main content

Solarprofil ECO - Kosteffektiv profil i stål

Publisert dato: 13.9.2023

LOBAS SOLAR

solarprofil ECO

stål

LOBAS SOLAR - Stålprofil ECO

LOBAS® SOLAR lanserer nå Solarprofil ECO, produsert i stål på egen fabrikk! Profilen lages av stål behandlet med zink-magnesium, og har dermed god korrosjonsbestandighet også uten pulverlakkering. Profilen er svært fleksibel i forhold til bruksområder og vil være et økonomisk gunstig alternativ til vår standardprofil i aluminium på skråtak. 

 

Vi har tilpasset våre solarkonsoller slik at man kan benytte begge profiltypene på de fleste taktyper. Til ståltak, aluminiumstak og bølgeblikktak, kan ECO profilen skrus fast rett i taket uten solarkonsoll.

 

Stålprofilen har integrert skjøt for rask montasje, og kommer som standard med byggelengde på 2,175m. Installasjoner med ECO stål veier mer enn installasjoner med PRO (Alu), men er til gjengjeld både en sterkere og rimeligere løsning.
 
Produktet leveres som standard uten pulverlakkering, men det er, mot et pristillegg, mulig å få profilen i farger tilpasset taket dersom det er ønskelig.
 

 

LOBAS SOLAR - Stålprofil ECOSolarprofil ECO 50x50 zm montert rett på trapestak.

 

 

Oppdatering – Mars 2024

 

Stålskinnen er allerede tatt i bruk på Karmøyhallen, der Solcellespesialisten monterer solceller i disse dager. 

 

"Vi er godt fornøyde med LOBAS® SOLAR som leverandør. Jeg liker dette nye produktet, du skrur skinnen rett i taket, så monteringen går raskt. Produktet virker svært solid, som skapt for Norske forhold med mye vind og høye snølaster. Dette er et produkt vi kommer til å bruke flere ganger i Solcellespesialisten."

- Sindre Elvik, BAS Solcellespesialisten

 

Vi sender også stålskinnen over fjellet etter påske til et stort prosjekt som Fjøssystemer skal gjennomføre i Brumunddal.

 

 

 

Solarprofil PRO – Resirkulert aluminium

 

Alternativet til Solarprofil ECO, er Solarprofil PRO. I samarbeid med Hydro produserer og leverer vi lavkarbonaluminium, Hydro Circal®. Denne typen aluminium er laget av resirkulert, brukt skrap. Gjennom å bruke resirkulert innhold, reduseres energibruken drastisk, samtidig som produktets kvalitet ivaretas. Installasjoner med PRO (Alu.) veier mindre enn installasjoner med ECO (Stål).