Skip to main content

Vi gratulerer Sigrun!

Publisert dato: 15.6.2023

LÆRLING

VERKTØYMAKER

FAGBREV

 

Vi gratulerer Sigrun med meget bestått fagprøve i verktøymakerfaget!

Som verktøymaker-lærling får man god opplærling i CNC-maskinering, trådgnisting og montering. På LOBAS produserer verktøymakerne våre stanser til produksjon av beslag, jigger til sveiseroboter, samt verkøy som produksjonen selv har bruk for.

Som 16-åring begynte Sigrun på TAF-tip i Knarvik. Her gikk hun 4 år i en kombinasjon med læretiden på LOBAS. Det har gitt en sterk faglig bakgrunn som gjør at hun nå kan søke videre på høyere utdanning.

«Vi er ein relativt liten avdeling som arbeidar tett saman. Sjølv om vi er få har vi likevel mykje å gjere. Det er ingen dagar som er like. LOBAS si verktøymakaravdeling har også høg standard. Utstyret er nytt og avansert, noko som er viktig for å oppretthalde kvaliteten på det vi produserer. Her på LOBAS er det eit høgt kunnskapsnivå med veldig flinke arbeidarar som har lært meg opp» - forteller Sigrun.

En vanlig hverdag for en lærling i verktøymakerfaget hos LOBAS inneholder grovbearbeiding til nye verktøy, CNC-maskinering, reparasjon av deler som har blitt ødelagte, justeringar og montering av ferdige verktøy. Hver dag er annerledes her på LOBAS.

 

 


Les mer om våre læreplasser her

 

 

https://laerling.lobas.no